10% korting op je eerste bestelling met de code BACH10
Emotionele Groep

ANGST

Dr. Bach onderscheidt zeven emotionele groepen waar 38 Bach Bloesems aan kunnen worden toegewezen. De Bach Bloesem Groepen categoriseren de staat van karakterflawes die de Bach Bloesems kunnen helpen te overwinnen. De eerste groep vat emoties van angst en zorgen samen.

Angst kan zich op verschillende manieren manifesteren. Gevoelens van angst kunnen variëren van onderliggende nervositeit tot acute paniekaanvallen. Ook kunnen oorzaken en triggers van angsten zeer uiteenlopend zijn. Bach kent vijf bloesems die de kracht hebben om zorgen te verlichten in verschillende staten van angst: N°2 Aspen, N°6 Cherry Plum, N°20 Mimulus, N°25 Red Chestnut, N°26 Rock Rose.

N°2: Aspen Empowerment Phrase: Ik sta op eigen benen, ik ben beschermd en kan vooruit stappen.

Affirmation: Laat diepgewortelde en irrationele angsten los en vind een rustig basisgevoel van vertrouwen.

Aspen stelt deze persoonlijkheden in staat om een meer rationele houding aan te nemen ten opzichte van ogenschijnlijk bedreigende situaties en innerlijke angsten. De betrokken personen kunnen hun innerlijke vrede vinden en daardoor bepaalde situaties beter aanpakken en hun levenspad vervolgen met meer sereniteit.

Deze essentie is aanwezig in de onderstaande producten:

N°6: Cherry Plum Empowerment Phrase: Ik ben kalm, ik open me en neem de dingen zoals ze komen.

Affirmation: Laat een chaos van moeilijk te beheersen emoties achter en vind een gebalanceerde en rustige gemoedstoestand.

Emoties borrelen op als een vulkaan die op uitbarsten staat. Persoonlijkheden van dit type zijn voortdurend bang om de controle over hun gevoelens te verliezen. Ze onderdrukken alle explosieve gedachten om emotionele uitbarstingen te voorkomen.

Vaak voldoen de betrokkenen niet aan hun eigen verwachtingen. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op sociale rolmodellen, seksuele fantasieën of geweldsfantasieën. Velen beschouwen zichzelf of hun gevoelens als afwijkend en willen overeenkomstige gedachten blokkeren.

Het is erg moeilijk en belastend om de controle te behouden over de innerlijke chaos. Daarom leven deze personen voortdurend in angst om hun zenuwen te verliezen of volledig te verliezen.

Dit is hoe de bloem helpt:

Met behulp van de cherry plum kunnen persoonlijke gedachten worden geaccepteerd, opgehelderd en uiteindelijk onder controle worden gebracht. Innerlijke rust en sereniteit kalmeren de emoties.

Deze essentie is aanwezig in de onderstaande producten:

N°20: Mimulus Empowerment Phrase: Ik herken mijn angsten, accepteer ze en geef ze geen macht over mij.

Affirmation: Laat een aarzelende en angstige benadering van dagelijkse problemen achter en vind meer vertrouwen en gemak.

De angst voor ongemakkelijke situaties domineert het leven. De persoonlijkheid die vastzit in deze staat is bang voor bepaalde gebeurtenissen zoals alleen zijn, het donker, spinnen, menigten of onbekende situaties. Ook de angst voor falen kan een grote rol spelen. De oorzaak van de angst kan altijd worden genoemd.

De persoon komt over als angstig en soms timide. De angst kan zich manifesteren als een ongemak, maar kan ook uitgroeien tot een schijnbaar onbeheersbare fobie.

Mensen die zich zorgen maken, vermijden vaak preventief bepaalde situaties vanwege hun angst.

Dit is hoe de bloem helpt:

Met behulp van de mimulus kan sereniteit zich verspreiden en onzekerheden vervangen. De persoon krijgt moed, voelt zich sterk en dapper.

Deze essentie is aanwezig in de onderstaande producten:

N°25: Red Chestnut Empowerment Phrase: Ik zorg, ik vertrouw en ik laat los.

Affirmation: Laat overmatige sympathie en zorgen om anderen achter en vind rustige gemakkelijkheid en afstand.

De bezorgdheid om anderen wordt een probleem. Mensen met deze karaktertrek kunnen zich moeilijk losmaken van de problemen van hun medemensen. Ze voelen zo’n intense verbondenheid met de mensen dicht bij hen dat hun relaties bijna symbiotisch kunnen worden.

Dit type persoon maakt zich overdreven zorgen over het welzijn van degenen die dicht bij hen staan. Ze vrezen voortdurend dat er iets met hen zou kunnen gebeuren of dat ze zich niet goed voelen.

Mensen die zich zorgen maken, hechten vaak veel belang aan de zorgen en problemen van anderen, zodat ze meevoelen en letterlijk de pijn van anderen voelen alsof het hun eigen pijn is.

Dit is hoe de bloem helpt:

Met behulp van de red chestnut kan de persoon de band doorsnijden die hem met anderen verbindt. De problemen van anderen worden niet langer hoger gewaardeerd dan de eigen problemen en kunnen vanuit een gezonde afstand worden bekeken.

Deze essentie is aanwezig in de onderstaande producten:

N°26: Rock Rose Empowerment Phrase: Ik neem moed, word rustiger en krijg vertrouwen in mezelf.

Affirmation: Laat nervositeit en paniekreacties achter en vind een rustig en weloverwogen gedrag.

Na een schokmoment heeft paniek het hele organisme in zijn greep. Door onverwacht vreselijk nieuws of een noodsituatie raakt deze persoon in een acute angsttoestand. Voorlopig kan hij zich niet bevrijden uit deze shocktoestand.

Angst neemt het over en domineert de betrokkenen. De terreur verlamt lichaam en geest.

Dit is hoe de bloem helpt:

Dankzij de rock rose wordt de kalmte hervonden. De betrokkenen kunnen weer diep ademhalen en zich herpakken. Ze realiseren zich dat ze de situatie zullen overwinnen. Innerlijke kracht en kalmte verspreiden zich door hun lichaam.

Deze essentie is aanwezig in de onderstaande producten: